Door een diversiteit aan bewerkingsmachines en technieken zijn wij in staat om nagenoeg elke kunststofsoort tot de meest uitdagende vormen en maatvoeringen te produceren. Het is onze missie om volgens uw specificaties en op de meest efficiënt mogelijke manier tot een gewenst eindproduct te komen. Indien gewenst kunnen wij uw producten voorzien van meetrapporten en de bijbehorende materiaalcertificaten. Tevens is er een mogelijkheid om uw producten in huis tot de gewenste klasse te laten cleanen.

CNC Frezen

Buiten het 3-assige frezen beschikken wij ook over diversen 5-assige machines. Met deze bewerking is het mogelijk het product in één opspanning aan vijf kanten tegelijk te bewerken. Buiten de tijdwinst die dit oplevert is de accuratesse nog het meest belangrijk. Veel machines zijn uitgerust met een vacuümbed waardoor wij gevraagde vlakheden en langere producten kunnen aanbieden. Wij verspanen op iedere machine “droog”. Op deze manier worden er geen vloeistoffen (olieproducten) gebruikt welke vaak niet zijn toegestaan in de nabewerking en de cleanroomprocessen.

CNC Draaien

HQ Plastics beschikt over 2-assige draaimachines met aangedreven gereedschappen. Op deze manier zijn draai/freescombinaties mogelijk en kunnen producten zonder omgespannen te worden in één keer van de machine afkomen. Tevens zijn de machines uitgerust met een automatische stafaanvoer, waardoor de machines ook onbemand kunnen blijven produceren

Kwaliteitscontrole

Om de gevraagde kwaliteit te waarborgen zij alle meetmiddelen in huis om uw product te controleren en volgens uw specificaties af te leveren. Wij kunnen uw producten dus ook voorzien van meetrapporten en materiaal certificaten.